Zvyšte svoji odolnost pomocí rostlin!

ZVYŠTE SVOJI ODOLNOST POMOCÍ ROSTLIN!

Přes veškerou pozornost, kterou média věnují koronaviru a doprovázejí ji četnými radami, jeden důležitý aspekt je často opomíjen: posílení našeho imunitního systému!

Setkání s Dr Geert Verhelst, odborníkem na přirozené zdraví a experta v oblasti doplňků stravy, aromaterapie, fytoterapie a Bachových esencí.

Proč je nezbytné posílit vlastní imunitní systém v období epidemie?

Pasteur to již věděl : "Nezáleží ani tolik na zárodku, ale na půdě, na kterou spadne."

Jaké jsou rostliny posilující naši odolnost nebo mají přímý antivirový účinek?

>Černý bez

Na jakou bylinu myslíme nejprve v případě začínajících chřipkových symptomů? Určitě na černý bez (Sambucus nigra).  Jeho účinné látky inhibují pronikání virů do hostitelských buněk a jeho proteiny brzdí rozmnožování virů. Studie prokázaly, že u skupiny, jež užívala černý bez došlo za 2 až 3 dny k podstatnému zlepšení stavu, zatímco ve skupině, která užívala placebo, došlo k podstatnému zlepšení až za 6 až 8 dnů. Doporučuji tedy užívat sirup z bobulí (a květů) černého bezu v bio kvalitě a bez rafinovaného cukru 4x denně 15 ml.

> Esenciální oleje

Několik esenciálních olejů je užitečných jako prevence nebo v boji proti virovým infekcím. Při prevenci je nejúčinnější ravintsara (Cinnamomum camphora var. cineol). Užívejte ji ráno a večer tak, že vmasírujete 3 kapky do předloktí. Je možné jej též kombinovat s imunostimulačním esenciálním olejem tea tree (Melaleuca alternifolia): ráno a večer, přidejte tedy 2 kapky na předloktí a pod klíční kosti po dobu 5 dnů. Difuze esenciálních olejů použijte jako doplněk předcházejících doporučeních pro dezinfekci vzduchu a posílení odolnosti organismu: použijte směs s větším podílem esenciálního oleje citronu nebo esenciálního oleje grapefruitu a doplňte jej esenciálním olejem eukalyptu kulatoplodého, borovice lesní,  niaouli nebo Saro. Pokud jsme již infekcí zasaženi, ústní podání oleje z oregána (Origanum compactum) v kombinaci s místní aplikací esenciálních olejů ravintsary a eukalyptu zářivého může přinést dobré výsledky. Například, po konzultaci s lékařem, užívejte denně 2 až 3krát za den po dobu 5 dnů jednu kapku esenciálního oleje oregána na neutrálním komprimátu (nebo na kávové lžičce medu) a rozřeďte 3 kapky esenciálního oleje ravintsary a eukalyptu zářivého v základu z rostlinného oleje (jojobového například), pak si masírujte hrudník a vrchní část zad touto směsí 4 až 6krát denně po dobu 3 dnů.

Kromě bylin, uvažujete i o ostatních výrobcích přírodní medicíny, které jsou účinné v podpoře naše organismu?

> Samozřejmě, propolis!

Jedná se o výrobek na bázi pryskyřice produkované včelami a obsahující hodně flavonoidů s imunostimulačními a antivirovými účinky. V případě prevenci doporučují užívat po dobu cca 3 týdnů v podobě tinktury, 2krát denně 25 kapek rozředěných ve sklenici vody. V případě chřipky nebo infekci horních nebo dolních cest dýchacích doporučuji 30 až 40 kapek 3krát denně. V těchto případech propolis potlačuje symptomy a urychluje uzdravení. Propolis se také dobře kombinuje s esenciálními oleji jako blahovičník kulatoplodý, tymián (Thymus vulgaris) a máta peprná (Mentha × piperita) (v kapslích).

Rady poskytnuté Dr Geert Verhelstem nenahrazují v žádném případě konzultaci s lékařem nebo odborníkem ve zdravotnictví. Pokud užíváte léky, nepřestávejte je užívat a nenahrazujte je na základě informací nebo doporučení uvedených v tomto článku bez předchozí návštěvy ošetřujícího lékaře. ladrôme laboratoire a Dr Geert Verhelst nemohou být v žádném případě zodpovědní za negativní následky, které by mohly vzniknout po ztotožnění se a rozhodnutích založených na četbě informací pocházejících z tohoto rozhovoru.