Trvanlivost kosmetických výrobků

des-formules-varieesKaždý kosmetický přípravek má stanovenou dobu upotřebitelnosti. Samozřejmě skladovací podmínky tuto dobu mohou výrazně ovlivnit. Naše produkty nesmějí být vystaveny přímému slunci ani mrazu a je nejlépe uložit je tak, aby se teplota pohybovala v rozmezí 5 - 25 stupňů C.

Pokud je expirační doba delší jak 30 měsíců, pak je na výrobku za symbolem otevřené nádobky písmeno M s číslicí. Například 6M, což znamená že je doporučeno výrobek spotřebovat nejlépe do 6 měsíců po otevření.

Pravidla:

Do kelímků, lahviček apod. nesaháme, používáme špachtličku, kterou samozřejmě po použití omyjeme. Na obsah obalu má vliv i zabudované světlo ve skříňce nebo u zrcadla, které svým teplem kvalitu produktu též může ovlivnit.

Pokud máte v koupelně na poličce několik let parfém, který si šetříte, vězte že i ten změní svou konzistenci a hlavně vůni. Proto ho používejte s radostí a hned.

Velké výkyvy teplot mohou kvalitu výrobku též výrazně ovlivňovat. Přípravky by se neměly přendávat do jiných obalů. Je dobře, poznačit si, kdy jste produkt poprvé otevřeli. Kosmetika je předmětem naší  osobní potřeby, proto ji nikomu nepůjčujeme (se zubním kartáčkem to také neděláme).

Většina surovin v našich výrobcích je z přírodních látek, které mohou vykazovat v závislosti na počasí i jiných vlivech přirozené drobné odchylky v látkovém složení, chuťových, čichových či barevných kvalitách. Tyto drobné odchylky jsou přírodním jevem, nejsou známkou nedostatečné kvality výrobků a důvodem k reklamaci. Obaly splňují všechny zákonné požadavky.