Epidemie ....... COVID-19....

Geneviève Bourdy Soins naturels et énergétiques

Překlad z facebooku paní Bourdy Genevieve, Soins naturels et énergétique, 14. 3. 2020

 Epidemie ....... COVID-19....
Jak posílit vlastní imunitu?
Drobná otázka, kterou mi klade v současné době spousta lidí...
Hlavně, zaprvé: strach je jedna z emocí, která oslabuje náš imunitní systém. Než mít strach, je lepší jednat v zájmu Vás, vašich blízkých!
Souběžně s dodržováním nařízení zde uvádím krátký seznam výrobků, které snadno získáte. Jsou to známé klasické výrobky, které podpoří Váš imunitní systém. Což já dělám....

Vitamin C
Kupte jej v přírodní formě, užívejte 1 až 2 g denně. Nebo užívejte rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides), drobný keř, který se umí bránit díky svým trnům! Jeho plody jsou bohaté na kvalitní vitamin C. Užívání vitaminu C je velmi důležité pro kuřáky....

Chlorid hořečnatý (nebo Delbiase)
Výborný výrobek, pro některé "zázračný" prostředek, mocný posilovač přirozené imunity, o kterém se velmi hovořilo při epidemii Chikungunyia na Réunionu před několika lety. Navíc je to velmi hospodárné řešení. Jde jej zakoupit v lékárnách. Užívá se preventivně: rozpusťte sáček o váze 20 g do 1 litru slabě mineralizované vody (Volvic, Mont Roucous, apod.) Hotovo, vše je připraveno k užívání, není třeba to vychladit.

Preventivně (dospělí a děti starší 6 let) :
Užívejte jednu běžně velkou sklenici (125 ml) tohoto roztoku každé ráno nalačno, a každý večer, nebo jednu tabletu Delbiase dvakrát denně.
V případě chřipkových symptomů, se zvyšuje dávkování: sklenice každé 3 hodiny první den, pak prodlužovat intervaly (každých 6 hodin po dobu 2 dnů, pak každých 12 hodin následující dny, dle stavu nemocného).
Důležitá informace je, že toto užívání může doplňovat konvenční léčení (ATB, apod.) či homeopatika nebo fytoléčbu. Pokud se necítíte dobře, samozřejmě neomezujte svoji léčbu pouze na léčbu chloridem hořečnatým. Je důležité vyhledat lékaře.

Jako alternativa k chloridu hořečnatému je Nigari, řasa z Japonska, velmi bohatá na chlorid hořečnatý. Je k dostání v obchodem s bio zbožím. Připravuje se následovně: 3 polévkové lžíce vsypte do 1 litru vody, užívá se stejně jako chlorid hořečnatý.
Jedinou nevýhodou těchto výrobků je, že mají typickou chuť. Je tedy třeba spolknout je najednou. Někdy se také vyskytne jejich laxativní účinek, ale ten časem ustane.

Esenciální oleje:
Palma patří mezi esenciální oleje exotického původu, původem z Madagaskaru a Nové Kaledonie! V čele pelotonu se také drží Ravintsara (Cinnamomum camphora, Niaouli (Melaleuca quinquinervia) a tea tree (Melaleuca alternifolia) z Austrálie. Dále můžeme jmenovat blahovičník kulatoplodý (Eucalyptus globulus). Všechny tyto oleje byly podrobený četným studiím a jejich účinky se zdají prokázané, a při SPRÁVNÝCH dávkováních je jejich užívání bezpečné (pokud nemáte zvláštní alergii na jeden z nich, což je vždy možné).

Výhoda těchto 4 esenciálních olejů spočívá v tom, že pomáhají plicím, tedy jsou doporučovány při respiračních problémech, mají virucidní účinek (zvláště pak Ravintsara) a podporují imunitní systém.
Užívání pro dospělého
Do prázdné lahvičky o objemu 10 ml, či pokud máte do lahvičky typu roll-on o objemu 10 ml,dejte 40 kapek (1 ml) každého z těchto esenciálních olejů. Dolijte rostlinných olejem dle Vašeho výběru. Dvakrát až třikrát denně masírujte vnitřní stranu zápěstí nebo hrudník s menším množstvím tohoto přípravku, a zhluboka dýchejte

A v neposlední době je nyní ideální doba, abychom vařili z bio výrobků a jedli čerstvé ovoce(zvláštní pozornost patří jablkům), zeleninu, celozrnné potraviny. A odpočívat. Ale tohle všechno jsme již dávno věděli!!!

Všem pevné zdraví!
Geneviève