Aromaterapie a její využití

AROMATERAPIE přispívá k fyzické i duševní pohodě pomocí éterických olejů. Éterický (esenciální) olej je těkavá látka, kterou vylučují rostliny. Získávají se jednoduchou destilací různých částí rostlin (květů, listů, kůry ...) nebo mechanicky, t.j. lisováním z oplodí citrusů. Éterické oleje Ladrôme jsou 100% čisté, neředěné, 100% přírodní (neobsahují žádné syntetické částice), jsou 100% BIO.

lahvicka-elixir_1

Nadechněte se, vcházíte do zahrady plné vůní. Tato zahrada je jako naše duše. od narození jsme, aniž bychom si to uvědomovali, spojováni s vůněmi. Někdy jsou to vůně příjemné, někdy ne. V našem nitru, jsou uloženy vzpomínky. Mnoho těchto vzpomínek koresponduje s vůní či pachem.

Miminko se narodí a jednu z prvních vůní, kterou vnímá, je vůně maminky a mateřského mléka. Dostali jsme vyhubováno, protože jsme měli hlídat pokrm na plotně a my jsme ho nechali připálit. O prázdninách večer jsme cítili vůni posečené trávy, vody a řas u rybníka, vůni mořského pobřeží, milované osoby atd. Mohli bychom pokračovat dál a dál.

Vezmeme do ruky lahvičku esenciálního oleje a ejhle, vybaví se nám nějaká osoba, situace nebo místo spjaté s touto vůní. Pojďme si proto zpříjemnit náš život, volnou chvilku, náš domov nebo pracovní místo nějakou vůní ... vejděmě do zahrady duše - do zahrady těch příjemných vzpomínek, které si můžeme ... a rádi pěstovat....

Vyberme si esenciální olejíček, který se nám líbí a který máme rádi. Vždy se přitom řiďme naším čichem. Na paměti mějme, že v jednoduchosti je krása a stačí opravdu jen málo.

Pro aplikaci éterického oleje nám stačí kvalitní aromalampa s dostatečně velkou nádobkou na vodu, která je vzdálená od plamene svíčky alespoň 12, lépe 17 cm. Můžeme použít i neglazovanou keramiku - talířek, kostku, kužílek ....Tak pojďme a vybírejme!7